Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Aysun Pekşen *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Güncel makaleler incelenip tartışılmaktadır.

Dersin İçeriği

Açıkta sebze yetiştiriciliğinde son yıllarda pratik öneme sahip olan gelişmelerin, tohum ekim ortam ve kapları, fide yetiştirme teknikleri, sulama, gübreleme ve topraksız tarım gibi teknikler bakımından değerlendirilmesi. Açıkta sebze yetiştiriciliğinde dünyada ve Türkiye’de ortaya çıkan son gelişmeler ve yenilikler son yayınlanan dergilerdeki makaleler ışığında tartışılmaktadır.

Dersin Amacı

Bu dersin amacı açıkta sebze yetiştiriciliğinde yeni gelişmeler hakkında güncel konuların ele alınarak değerlendirilmesidir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Dünyada sebze yetiştiriciliğinin mevcut durumu
2 Türkiye'de sebze yetiştiriciliğinin mevcut durumu
3 Açıkta sebze yetiştiriciliğinde son yıllarda yapılan çalışmalar
4 Açıkta sebze yetiştiriciliğinde son yıllarda yapılan çalışmalar
5 Açıkta sebze yetiştiriciliğinde son yıllarda yapılan çalışmalar
6 Açıkta sebze yetiştiriciliğinde son yıllarda yapılan çalışmalar
7 Açıkta sebze yetiştiriciliğinde son yıllarda yapılan çalışmalar
8 Açıkta sebze yetiştiriciliğinde son yıllarda yapılan çalışmalar
9 Açıkta sebze yetiştiriciliğinde son yıllarda yapılan çalışmalar
10 Açıkta sebze yetiştiriciliğinde son yıllarda yapılan çalışmalar
11 Açıkta sebze yetiştiriciliğinde son yıllarda yapılan çalışmalar
12 Açıkta sebze yetiştiriciliğinde son yıllarda yapılan çalışmalar
13 Açıkta sebze yetiştiriciliğinde son yıllarda yapılan çalışmalar
14 Hazırlanan araştırma sunumunun takdimi
15 Genel değerlendirme