Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
-Winkler, A.J.ve ark.1974. General Viticulture. Univ.Calif.Press, p:710.
-Weaver, R.J.1976. Grepe Growing. John Wiley and Jons, p:371.
-Coombe, B.G. and Dry, P.R.1992 Viticulture (Vol.1,2) Winetitles, Adelaide
-Uzun, İ. 1996. Bağcılık. Akdeniz Üniversitesi Basımevi, 171 s, Antalya.
-Yerli ve yabancı makaleler
- Kütüphane online veri tabanı
Dersin İçeriği
Islah edilen yeni üzüm çeşitleri ve asma anaçlarının tanıtılması, yetiştiricilik sistemlerinde güncel gelişmelerin takibi, ıslah ve biyoteknolojik çalışmalara meydana gelen ilerlemeer hakkında bilgi verilmesi.
Dersin Amacı
Bağcılıkta meydana gelen yenilikleri takip etmek, bağcılığın mesleki anlamdaki önemini kavratarak, gerekli teknik altyapıyı sağlamak.