Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Dilek Soysal *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Tarım Bakanlığı Meyve tür çeşit kataloğu Yabancı meyve fidanlıklarının meyve çeşit katalogları Layne, D.R., Bassi, D., 2008. The Peach; Botany, production and uses. CABI International, 615 p Quero-Garcia J., Iezzoni, A., Pulawska J., Lang G, 2017. The Cherry; Botany, production and uses. CABI International, 533 p Ferree D.C., Warrington I.J., 2003. The Apple; Botany, production and uses. CABI International,. 660p Company R.S., Gradziel T.M, 2017. The Almond; Botany, production and uses. CABI International,. 494p Husaini, A.M., Neri, D., 2016. The Strawberry; Growth, Developmeent and Diseases. CABI International,. 494p

Dersin İçeriği

Bu ders kapsamında önemli meyve türlerinde yetiştiriciliği yapılan meyve türler tanıtılacaktır.

Dersin Amacı

Ticari değere sahip meyve türlerinin ticari değeri olan çeşitlerinin tanıtımını amaçlar

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Tür nedir? Meyvelerin Sistematik Sınıflandırılması
2 Çeşit Nedir? Meyve Çeşitleri sınıflandırılırken hangi kriterler ele alınmalıdır.
3 Elma Çeşitlerinin İncelenmesi
4 Armut Çeşitlerinin İncelenmesi
5 Ayva Çeşitlerinin İncelenmesi
6 Şeftali ve Nektarin Çeşitlerinin İncelenmesi
7 Şeftali ve Nektarin Çeşitlerinin İncelenmesi
8 Ara Sınav
9 Kiraz ve Vişne Çeşitlerinin İncelenmesi
10 Kiraz ve Vişne Çeşitlerinin İncelenmesi
11 Badem Çeşitlerinin İncelenmesi
12 Ceviz Çeşitlerinin İncelenmesi
13 Fındık Çeşitlerinin İncelenmesi
14 Çilek Çeşitlerinin İncelenmesi
15 Ahududu ve Böğürtlen Çeşitlerinin İncelenmesi