Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tütüncü *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Kirchmann, H., & Bergström, L. (Eds.). (2008). Organic crop production: Ambitions and limitations (Vol. 244). Dordrecht: Springer.<br /><br /> Nandwani, D. (Ed.). (2016). Organic farming for sustainable agriculture (Vol. 9). Springer.

Dersin İçeriği

Süs bitkileri ve kesme çiçek yetiştiriciliğinin ve hasat sonrası uygulamalarının çevre kirliliğine etkileri, Organik süs bitkileri ve kesme çiçek yetiştiriciliği, çevreyle barışık yöntemler, Organik süs bitkileri ve kesme çiçek yetiştiriciliğinde organik yöntemler ve organik ürünlerle bitki koruma, bitki besleme ve hasat sonrası uygulamalar, Organik süs bitkileri ve kesme çiçek yetiştiriciliğinde GLOBALGAP (EUREPGAP) ve diğer sertifikalar, süs bitkileri ve kesme çiçek yetiştiriciliğinde iyi tarım uygulamaları.

Dersin Amacı

Organik süs bitkileri dersinin amacı öğrencilere organik tarım prensipleri ve yöntemleri çerçevesinde süs bitkilerinin yetiştirilmesi, bakımı ve pazarlaması konularında derinlemesine bilgi kazandırmaktır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Organik Tarımın Temel İlkeleri
2 Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması
3 Sürdürülebilirlik ve Çevresel Etkiler
4 Süs Bitkilerinin Temel Botanik ve Fizyolojisi
5 Organik Gübre Kullanımı ve Beslenme
6 Hastalık ve Zararlı Kontrolü
7 Biyolojik Mücadele ve Doğal Yöntemler
8 Sınav
9 Organik Süs Bitkilerinin Yetiştirilmesi ve Bakımı
10 Hasat ve Saklama
11 Organik Süs Bitkilerinin Pazarlanması ve Tanıtımı
12 Sektördeki Güncel Konular ve Gelişmeler
13 Yenilikçi Yöntemler ve Gelecekteki Beklentiler
14 Final Sınavı