Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Leyla Demirsoy *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Prof. Dr. Leyla DEMİRSOY

Dersin İçeriği

Üzümsü meyveler konusuna giriş • Çilek, maviyemiş, ahududu, böğürtlen, frenk üzümü meyvelerinde ıslah yöntemleri

Dersin Amacı

Üzümsü meyveleri ve yetiştirme stratejilerini öğretmek • Üzümsü meyve ıslahı hakkında temel bilgiler öğrenmeyi sağlamak

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Üzümsü meyveler ve ıslahı konusuna giriş
2 Üzümsü meyvelerin tarihi, önemi ve yetiştirilme metodları
3 Üzümsü meyvelerin tarihi, önemi ve yetiştirilme metodları
4 Üzümsü meyvelerin tarihi, önemi ve yetiştirilme metodları
5 Üzümsü meyvelerin tarihi, önemi ve yetiştirilme metodları
6 Çilek ıslahı yöntemleri
7 Çilek ıslahı yöntemleri
8 Ara sınav
9 Ahududu ve böğürtlen ıslahı yöntemleri
10 Ahududu ve böğürtlen ıslahı yöntemleri
11 Ahududu ve böğürtlen ıslahı yöntemleri
12 Frenk üzümü ıslahı yöntemleri
13 Bektaşi üzümü ıslahı yöntemleri
14 Diğer üzümsü meyvelerin ıslah yöntemleri
15 Diğer üzümsü meyvelerin ıslah yöntemleri