1 |
Yem bitkileri, kaba yem ve kuru ot tanımları ve özellikleri |
|
|
|
2 |
Kuru ot üretiminde hasat öncesi faktörlerin etkisi (bitki türü, hasat devresi, yaprak oranı) |
|
|
|
3 |
Kuru ot üretiminde hasat öncesi faktörlerin etkisi (toprak, bölgenin iklim durumu) |
|
|
|
4 |
Kuru ot üretiminde hasat öncesi faktörlerin etkisi (hastalık ve zararlılar, yabancı otlar, yıllık ve günlük değişimler) |
|
|
|
5 |
Hasat (biçim zamanı, biçim sıklığı, biçim yüksekliği ) |
|
|
|
6 |
Kuru ot üretiminde hasat sonrası faktörlerin etkisi (otun toplanma ve depolanması -kuru otun balyalanması, kuru ot yığınlarının ölçülmesi) |
|
|
|
7 |
Kuru ot üretiminde hasat sonrası faktörlerin etkisi (ot kurutma yöntemleri -ot biçme alet ve makinaları - doğal ve yapay kurutma - ot kurutma esnasında meydana gelen besin maddesi kayıpları) |
|
|
|
8 |
Kuru ot üretiminde hasat sonrası faktörlerin etkisi (otun fiziki durumu -) |
|
|
|
9 |
Kuru otların değerlendirilmesi (kompozisyon, biçim devresi, renk, doku, tazelik, koku, temizlik) |
|
|
|
10 |
Kuru otun kalitesi (lezzetlilik, organik besin maddeleri ve mineral maddeler kapsamı, belirli hayvan türlerine elverişliliği yani yemden yararlanma derecesi). |
|
|
|
11 |
Kuru otun sindirilme oranı ve buna etki eden faktörler |
|
|
|
12 |
Kuru ot üretiminde tarla ve depo kayıpları |
|
|
|
13 |
Düşük kaliteli kaba yemlerin kimyasal maddelerle muamelesi |
|
|
|
14 |
Düşük kaliteli kaba yemlerin kimyasal maddelerle muamelesi |
|
|
|
15 |
Çayır otlarında kalite içeriğinin belirlenmesi |
|
|
|