Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. İlknur Ayan *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Manga, İ., Z. Acar ve İ. Ayan, “Buğdaygil Yembitkileri”, OMÜ Ziraat Fakültesi Yayınları, Ders Kitabı No:6, Genişletilmiş 3. Baskı, Samsun, 286 s (2002). Acar, Z. ve İ. Ayan, “Yembitkileri Kültürü”, OMÜ Ziraat Fakültesi Yayınları, Ders Kitabı No: 2, II. Baskı, Samsun, 153 s (2004). Anonymous, 2009. Yembitkileri, Cilt III. Buğdaygil ve Diğer Familyalardan Yem Bitkileri (Ed: R. Avcıoğlu, R. Hatipoğlu ve Y. Karadağ), İzmir, s.617-630. Barnes R., Nelson C. J., Moore K. J. and Collins M., "FORAGES" The Science of Grassland Agriculture, Vol I-II, 6th (2013).

Dersin İçeriği

Yem bitkileri tarımı, kaliteli kaba ye üretimi ve muhafazası

Dersin Amacı

Kaliteli kaba yem konusunda gerekli bilgileri vermek, kaliteli kaba yemin özelliklerini tartışmak, yem bitkileri yetiştiriciliği ve kaliteli kaba yem üretimi hakkında bilgilendirme yapmak

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Yem bitkileri tanımı ve sınıflandırılması
2 Yem bitkilerinin önemi
3 Yem bitkileri hasadı ve kalite ilişkisi
4 Kaba yemlerde kalite
5 Kaba yemlerde kalite
6 Kaba yemlerde kalite
7 Kaba yemlerde kalite
8 kaba yemlerde kaliteyi etkileyen çevresel faktörler
9 Kaba yemlerin kimyasal kompozisyonu
10 Kaba yemlerin kimyasal kompozisyonu
11 Kaba yemlerde muhafaza
12 Kaba yemlerde muhafaza
13 Silaj yapımı ve silaj kalitesini etkileyen faktörler
14 Silaj yapımı ve silaj kalitesini etkileyen faktörler