| 1 |
Saksı denemelerinin kurulmasında dikkate alınması gereken teknik konular ve uygulama teknikleri |
|
|
|
| 2 |
Toprak verimliliğinin belirlenmesinde saksı denemesi yöntemleri(mikrobiyolojik yöntemler, biyolojik yöntemler, radyoizotop yöntemleri) |
|
|
|
| 3 |
Mikrobiyolojik yöntemler (sekara yöntemi, nicholas yöntemi) |
|
|
|
| 4 |
Biyolojik yöntemler (neaubeaur yöntemi, a-değeri yöntemi, mitscherlich yöntemi, jenny yöntemi, colwell yöntemleri) |
|
|
|
| 5 |
Radyoizotop yöntemleri (A-değeri, L değeri, E değeri) |
|
|
|
| 6 |
Topraksız ortamlarda saksı denemeleri, organik ve inorganik ortamlarTopraksız ortamlarda saksı denemeleri, organik ve inorganik ortamlar |
|
|
|
| 7 |
Su kültürü ve besin çözeltisi formülleri element konsantrasyonları |
|
|
|
| 8 |
Substrat ortamının ve besin çözeltisinin besin element içerikleri, |
|
|
|
| 9 |
Ara sınav |
|
|
|
| 10 |
Toprak bitki ilişkilerinde nükleer tekniklerin kullanılması |
|
|
|
| 11 |
Saksı denemelerinde hasat ve ürün miktarlarının belirlenmesi (KM olarak) |
|
|
|
| 12 |
Saksı denemelerinin yorumlanması, tesadüf parselleri, latin kare, faktöriyel, bölünmüş parseller deneme deseninin yorumlanması |
|
|
|
| 13 |
Yarayışlı besin elementi tayininde kullanılan kimyasal yöntemlerin seçimi ve biyolojik yöntemlerle olan ilişkilerinin belirlenmesi |
|
|
|
| 14 |
Saksılarda yetiştirilen bitkilerde besin noksanlığı simptomlarının teşhisi (makro elementler için) |
|
|
|
| 15 |
Saksılarda yetiştirilen bitkilerde besin noksanlığı simptomlarının teşhisi (Mikro elemnetler için) |
|
|
|