Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Musa Sarıca *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Tavukçuluk Standartları (Altan, A) Türk Standartları Enstitüsü AB Standartları ABD standartları

Dersin İçeriği

Derste yumurta kalitesi, et kalitesi gibi özelliklerin ortaya konulmasındaki standartlar ile diğer alanlardaki standartların yaygınlığı, kapsamları, yönetmeliklere girme düzeyleri AB ve ABD'deki uygulamalar değerlendirilecektir.

Dersin Amacı

Tavuk eti yumurtada kalite özellikleri ile tavukçuluktaki standartların tanınması sağlanacaktır. Özellikle genetik materyalden ekipmanlara kadar standartların kullanım alanı ele alınacaktır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Yumurtanın besin madde içeriği
2 Yumurta iç ve dış kalite özellikleri
3 Türk gıda kodeksine göre yumurta kalitesi
4 Yumurta işleme yöntemleri
5 Yumurta muhafaza yöntemleri
6 Laboratuvar uygulaması-1
7 Laboratuvar uygulaması-2
8 Tavuk etinin özellikleri
9 Tavuk etinin besin madde içeriği
10 Kesim ve işleme yöntemleri
11 Laboratuvar çalışması - 3
12 Kesimhane hakkında görsel sunumlar ve kesimhane ziyaret
13 Hindi eti ve kalitesi
14 Kaz ve ördek eti kalitesi
15 Bıldırcın, sülün ve diğer kanatlı etleri ve genel değerlendirme