Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Ünal Kılıç Prof. Dr. Musa Sarıca *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Türkçe ve İnglizce Tavukçuluk Kitapları, Dergiler, İnternet

Dersin İçeriği

Derste yumurtanın üretiminden tüketim aşamasına kadar muhafazası, yumurtanın raf ömrünü uzatmaya yönelik işlemler, yumurta işleme, tavuk etinin elde edildiği andan tüketime kadarki muhafaza şekilleri, bu aradaki değişimler, tavuk eti ileri işleme teknikleri, tavuk gübresi ve kullanım alanları gibi konular ele alınmaktadır.

Dersin Amacı

Tavuk ürünlerinden yumurta, et ve atık ürün olarak ortaya çıkan gübrenin değerlendirilmesi ve muhafazası konularında öğrencileri bilgilendirmek.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Tavuk ürünleri ve önemleri
2 Tavuk eti değerlendirme ve muhafaza yöntemleri
3 Yumurta değerlendirme ve muhafaza yöntemleri
4 Tavuklardan elde edilen yan ürünler, değerlendirilmesi ve muhafazası -Kuluçka ürünleri
5 Tavuklardan elde edilen yan ürünler, değerlendirilmesi ve muhafazası -Kesimhane ürünleri
6 Tavuklardan elde edilen yan ürünler, değerlendirilmesi ve muhafazası -Altlık ve gübre
7 Sıvı yumurta ürünleri ve muhafazası
8 Kabuklu yumurta muhafazası
9 Ara sınav
10 Yumurtacı işletme ziyareti, kabuklu yumurta ambalajlama ve muhafaza uygulamaları
11 Etlik piliç işletme ziyareti, etlik piliç ve altlık yönetimi
12 Tavuk gübresi işleme ve değerlendirme işletme ziyareti
13 Makale değerlendirme ve öğrencilere sunum yaptırma
14 Makale değerlendirme ve öğrencilere sunum yaptırma
15 Makale değerlendirme ve öğrencilere sunum yaptırma