Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Mustafa Olfaz *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

1.Kaymakçı, M., 2006. Keçi Yetiştiriciliği. Genişletilmiş İkinci Baskı. İzmir. 2. Kaymakçı, M., 2006. İleri Koyun Yetiştiriciliği. Genişletilmiş İkinci Baskı. İzmir.

Dersin İçeriği

1.Dünya ve Türkiye Keçi yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi olmak. 2. Keçilerin sınıflandırılması. 3. Keçilerin yetiştirme işlemleri. 4. Keçilerde genetik Islah. 5. Keçilerde süt verimi. 6. Keçilerde et verimi. 7. Keçilerde tiftik üretimi, 8. Keçilerin beslenmesi. 9. Keçilerin otlatılması. 10. Keçi yetiştiriciliğinde işletme planlanması.12. Keçi yetiştiriciliğinde sağlık koruma hakkında bilgi sahibi olmak

Dersin Amacı

Zootekni faaliyeti içinde yer alan keçi yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi olmaktır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 1. Türkiye ve Dünya Keçi yetiştiriciliği.
2 2. Türkiye ve Dünyada ki Keçi ırkları ve sınıflandırılması
3 3.Keçilerde yetiştirme işleri
4 4. Keçilerde genetik Islah
5 5.Keçilerde Süt üretimi
6 6. Keçilerde Et üretimi
7 7. Keçilerde tiftik üretimi
8 8.Keçilerin Beslenmesi
9 9. Keçilerin otlatılması
10 10. Keçi yetiştiriciliği işletmelerinde üretim planlaması
11 11. Ara sınav
12 12. Keçilerde Barınma
13 13. Genel değerlendirme