Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Kaymakçı, M., 2006. Keçi Yetiştiriciliği. Genişletilmiş İkinci Baskı. İzmir. 2. Kaymakçı, M., 2006. İleri Koyun Yetiştiriciliği. Genişletilmiş İkinci Baskı. İzmir.
Dersin İçeriği
1.Dünya ve Türkiye Keçi yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi olmak. 2. Keçilerin sınıflandırılması. 3. Keçilerin yetiştirme işlemleri. 4. Keçilerde genetik Islah. 5. Keçilerde süt verimi. 6. Keçilerde et verimi. 7. Keçilerde tiftik üretimi, 8. Keçilerin beslenmesi. 9. Keçilerin otlatılması. 10. Keçi yetiştiriciliğinde işletme planlanması.12. Keçi yetiştiriciliğinde sağlık koruma hakkında bilgi sahibi olmak