Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Rason hazırlama (Atatürk Üniversitesi)
Hayvan Beslem (Atatürk Üniversitesi)
Besicilik (Ondokuz Mayıs Üniversitesi)
Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvanların Beslenmesi (Ondokuz Mayıs Üniversitesi)
Ruminatların Beslenmesi(Çukurova Üniversitesi)
Çiftlik Hayvanlarının Beslenmesi(Atatürk Üniversitesi)
Et ve Süt Sığırların Beslenmesi(Akdeniz Üniversitesi)
Koyun ve Keçilerin Beslenmesi(Akdeniz Üniversitesi)
Dersin İçeriği
Rumen ve Rumen mikroorganizmaları
Besin maddeleri ve Hayvanların gereksinimlerini etkileyen faktörler
Ruminat (Geviş getiren)hayvanların beslenmesinin temel ilkeleri
Et ve Süt Sığırlarının Besin Madde Gereksinimleri,
Koyun ve Keçilerin Besin Madde Gereksinimleri
Süt Sığırlarının Üretim Döngüsü ve beslenmesi
Süt ırkı Buzağı, Dana, Düve, Gebe Düve, Tosun ve Boğaların beslemesi
Yemleme sistemleri ve Sığırlarda İstekli yem tüketimi
Et Sığırlarının Üretim Döngüsü Beslenmesi
Et ırkı Buzağı, Dana, Düve, Gebe Düve, Tosun ve Boğaların beslemesi
Küçükbaş (Koyun ve Keçi) Hayvanların Beslenmesi
Koyunların Üretim Döngüsü ve Beslemesi
Keçilerin Üretim Döngüsü ve Beslemesi
Kuzu, Şişek, Toklu, Koç ile Oğlak, Çebiş ve Tekelerin Beslenmesi, Bu hayvanların Besisi
Mandaların beslenmesi