Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Ergin Öztürk Prof. Dr. Musa Sarıca *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Ders 2 teorik 2 uygulama olmak üzere haftada 4 saat yapılmaktadır. Teorik konulardaki ilerlemelere bağlı olarak kümes, laboratuvar, özel işletmeler ve internet ortamında uygulama imkanı sağlanmaktadır

Dersin İçeriği

Tavukçuluk Bilimi, Yetiştirme, Besleme, Hastalıklar Elektronik Kitap TURJAF-TURSTEP (Editörler M. Sarıca, M.Türkoğlu,2024) Poultry Production (1997) Broiler Breeder Production (2002) Etçi damızlık ebeveyn ve hibritlere ait katalog bilgileri (2018)

Dersin Amacı

Tavuk eti üretiminde kullanılan ebeveynlerin ıslah sistemi ile ticari hibritlerin özelliklerinin ve yetiştirme sistemlerinin anlaşılması, tavuk eti üretim organizasyonu

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Et tavuklarının özellikleri, et tipi tavuk ırkları ve özellikleri Etçi tavuk ırklarına ait görseller ve özellikleri
2 Islah işletmeleri, saf hatlar, et tipi ebeveynlerin elde edilme sistemi
3 Islah işletmelerinde üretilen ebeveynlerin çoğaltılması ve dağıtım kanalları
4 Damızlık etçi tavukların yetiştirilme tekniği Farklı ebeveynlere ait bilgilerin değerlendirilmesi
5 Damızlık etçi tavukların yetiştirilme tekniği Farklı ebeveynlere ait bilgilerin değerlendirilmesi
6 Damızlık etçi tavukların yetiştirilme tekniği Farklı ebeveynlere ait bilgilerin değerlendirilmesi
7 Et tipi damızlıklarda Kuluçkacılık Kuluçka uygulamaları
8 Etlik piliç yetiştirme sistemi Etlik piliç kümesinde yetiştirme uygulamaları
9 Ara sınavı
10 Etlik piliç yetiştirme uygulamaları
11 Türkiye'de etlik piliç ıslah çalışmaları
12 Ticari etlik piliç işletmeleri (hızlı gelişen)
13 Ticari etlik piliç işletmeleri (Yavaş gelişen)
14 Makale değerlendirme ve sunumlar
15 Makale değerlendirme ve sunumlar