Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Doç. Dr. Hüseyin Erdem *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Özhan, M., Tüzemen, N., Yanar, M., 2001. Büyükbaş Hayvan Yetiştirme. Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Yayınları, No:134, ERZURUM. Arpacık, R., 1997. Entansif Sığır Besiciliği. Ankara Üniv. Veteriner Fak. ISBN 975-95817-1-X, ANKARA. Şekerden, Ö., Özkütük, K., 1995. Büyükbaş Hayvan Yetiştirme. Et Sığırcılığı ve Sığır Besiciliği. Ondokuz Mayıs Üniv. Yayınları No:91, SAMSUN.

Dersin İçeriği

Et sığırcılığı ve sığır eti üretim teknikleri, et üretimine etkili olan faktörler, et üretiminde optimum hedefler, et üretiminde verimliliği arttırma yolları

Dersin Amacı

Sığır eti üretiminin genel özellikleri ve besi metotlarının anlatılması.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Dünyada ve Türkiye'de sığır eti üretim durumu ve gelişmeler
2 Sığır eti üretim kaynakları ve bölgelere göre durumu
3 Et üretiminde bazı temel ilkeler
4 Sığır eti üretim yöntemleri
5 Et sığırcılığında entegre sistemler ve gelişmeler
6 Ticari et üretimi için yetiştirme sistemleri
7 Et sığırı işletme tipleri ve et üretim masrafları
8 Besi metotları
9 Besi zamanı ve mevsimi, ülkemizde besi zamanının bölgelere göre değişimi
10 Arasınav
11 Yemden yararlanma ve canlı ağırlık artışı üzerine etkili faktörler
12 Besi tesisi ve barınaklar
13 Besicilikte karşılaşılan sorunlar ve giderilme yolları
14 Besicilikte ekonomik veriler ve maliyet unsurları