Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Kutlu, H.R., Çelik, B. Yemler Bilgisi ve Yem teknolojisi. Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Genel Yayın No:266, Ders Kitapları Yayın No: A-86.
Bülbül, H. Yemlerde Kalite Kontrolü ve Olumsuzlukları. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Konya İl Kontrol Laboratuvar Müd. Yay. KONYA
http://www.fao.org/docrep/005/X7660E/x7660e06.htm
http://bioengr.ag.utk.edu/Extension/ExtPubs/PB1255.pdf
Dersin İçeriği
Dünya ve Türkiye'de kaba yem üretimiyle ilgili genel bilgiler, kaba yem muhafazasında kullanılan yöntemler hakkında genel bilgiler, yeşil otların muhafazasında kurutma yönteminin diğer muhafaza yöntemleriyle (silaj) karşılaştırılması, ot kurutmada kullanılan yöntemler, otların kurutulmasında dikkate alınması gereken önlemler.<br />
Dersin Amacı
Bu dersin amacı kuru otların ruminantların beslenmesindeki önemleri ve yeşil otların besin değerlerini kaybetmeden kurutulmasında dikkat edilmesi gerekli kurallar ve ot kurutmada kullanılan yöntemleri öğrenmelerinin sağlanmasıdır.