Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Musa Sarıca *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Derse ait doğrudan bir kitap olmamakla birlikte, Tavukçuluk Bilim (Editör: Musa SARICA, Mesut TÜRKOĞLU) ile örnek projeler, dergiler ve diğer dökümanlar eğitim materyali olarak kullanılmaktadır.

Dersin İçeriği

Tavukçuluk ve diğer kanatlı işletmeleri için kurulum ve işletmeye dönük konular uygulamalı olarak öğretilmekte, öğrencilerden belirli bir alanda fizibilite raporu hazırlamaları istenmektedir. Bu rapor ve ilave sınavlar başarı notu olarak değerlendirilmektedir.

Dersin Amacı

Tavukçuluk işletmelerinin kurulma aşamasındaki işlemlerin ele alındığı bu derste; yetiştirme amaçlarına göre yer seçimi, binaların yerleşimi, çevre faktörlerine göre inşaat düzenlemeleri, ekipman ihtiyaçları ile yetiştirme aşamasında yapılacak işlemlerin açıklanması ve öğrenilmesi sağlanmaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Tavukçuluk işletmeleri için yer seçimi ve özellikleri
2 Tavukların çevresel talepleri ve kümes içi iklim koşulları
3 Etlik piliç kümesleri ve özellikleri
4 Yumurta tavuğu kümesleri ve özellikleri
5 Etçi damızlık kümesleri
6 Yumurtacı damızlık kümesler
7 Kümes içi ekipmanlar
8 Alternatif üretim sistemleri için kümesler
9 Ara sınav
10 İşletme planlama ve kümes detay çizimleri
11 İşletme planlama ve kümes detay çizimleri
12 İşletme planlama ve kümes detay çizimleri
13 Makale değerlendirme ve sunumlar
14 Makale değerlendirme ve sunumlar
15 Makale değerlendirme ve sunumlar