| 1 |
Lipidlerin Sınıflandırılması, Özellikleri ve Fonksiyonları, Yağ Asitleri |
|
|
|
| 2 |
Yağlar ve Mumlar. Yapıları, özellikleri, bozulmaları, oksidasyonları, hidrojenasyonları |
|
|
|
| 3 |
Bileşik Lipidler (fosfolipidler, glikolipidler, kolin), Steroller (kolesterol, koprosterol, fitosteroller). |
|
|
|
| 4 |
Lipid metabolizması sindirimi, absorpsiyonu, depolanması, dinamik durum, yiyecek kaynağı ve vücut yağının tabiatı, yağların katabolizması, ketosis, esansiyel yağ asitleri, yağın özel besleme değeri. |
|
|
|
| 5 |
Yem Tüketimi ve Enerji Metabolizması: Yem Tüketimi, Enerji Dengesi ve Yağlanma Arasındaki İlişkiler ve Enerji Metabolizması; Yemleme Programlarının Düzenlenmesi; Yağlanmaya sindirim sistemi Büyüklüğü ve Enzim Aktivitesinin Etkileri |
|
|
|
| 6 |
Hormonal Kontrol |
|
|
|
| 7 |
Protein Dönüşümü ve Enerji Metabolizması |
|
|
|
| 8 |
Lipidlerle diğer besin maddeleri arasındaki İlişkiler |
|
|
|
| 9 |
Çeşitli faktörlerin lipid metabolizmasına etkileri, lipid metabolizmasının sonucu oluşan diğer rahatsızlıklar |
|
|
|
| 10 |
Karma yem yapımında yaygın olarak kullanılan bitkisel ve hayvansal yağların yağ asiti kompozisyonları, ve çeşitli hayvanlar için kullanılabilirlikleri |
|
|
|
| 11 |
Yemlik yağların özellikleri; Hayvansal yağlar, Bitkisel yağlar, Lokanta artığı yağlar, Karışık yağlar, Yağların enerji değeri |
|
|
|
| 12 |
Yağlardan yararlanmayı etkileyen faktörler, Yaş-yağ düzeyi ilişkisi |
|
|
|
| 13 |
Yağlarda kalite kontrolü, Yağların bozulması ve stabilite |
|
|
|
| 14 |
Değişik tür, ırk veya genotipte, değişik fizyolojik dönemlerde hayvanların karma yemlerinde bitkisel ve hayvansal yağların kullanımının verime etkileri |
|
|
|