1 |
Haylajjın tanımı ve tarihçesi |
|
|
|
2 |
Haylajda silolama işlemi |
|
|
|
3 |
Haylaj yapım ilkeleri/ haylajın avantaj ve dezavantajları |
|
|
|
4 |
İşletmelerin haylaj ihtiyaçlarının hesaplanması |
|
|
|
5 |
Haylaj yapılabilen yem bitkileri ve hasat zamanları |
|
|
|
6 |
Haylaj yapımında kuru maddenin ayarlanması |
|
|
|
7 |
Haylaj yapımında kullanılan katkı maddeleri |
|
|
|
8 |
Haylaj yapılacak materyalin sarılması, taşınması ve depolanması |
|
|
|
9 |
Haylajlarda fermantasyon süresi ve fermantasyon kalitesi |
|
|
|
10 |
Haylaj yapım sonrası kalite ve yem değerinin belirlenmesi |
|
|
|
11 |
Haylajda aerobik stabilite ve önemi |
|
|
|
12 |
Haylajlarda besleme değeri |
|
|
|
13 |
Haylajlarda yapılan analizler ve pH belirlenmesi |
|
|
|
14 |
Haylajların hayvan beslemede kullanılması, |
|
|
|
15 |
Karma rasyonlarda (TMR) haylaj kullanımı |
|
|
|
16 |
Haylaj ile silaj ve kuru otların karşılaştırılması |
|
|
|