Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Ünal Kılıç *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Ders Notları

Dersin İçeriği

Enerjinin ve organik madde sindirilebilirliğinin (OMS) tanımı. Yemlerdeki enerji içeriğinin ve organik madde sindirilebilirliklerinin belirlenme metodları

Dersin Amacı

Bu dersin amacı enerji ve organik madde sindirilebilirliğinin belirlendiği metodları incelemek ve en güvenilir sonuçları veren metodları öğrencilere benimsetmektir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Organik maddeler sindirilebilirliği tanımı ve hayvan besleme açısından önemi
2 Enerjinin tanımı, enerji sistemleri ve hayvan besleme açısından önemi
3 Kaba yemlerde Organik Maddeler Sindirilebilirliği ve Enerji içerikleri ve değerlendirilmesi
4 Kesif yemlerde Organik Maddeler Sindirilebilirliği ve Enerji içerikleri ve değerlendirilmesi
5 Besin madde içeriklerinden OMS ve ME hesaplanması ve örnek çözümü I
6 Besin madde içeriklerinden OMS ve ME hesaplanması ve örnek çözümü II
7 İn situ naylon torba tekniği sonuçlarına göre ME ve OMS hesaplanmasında kullanılan eşitlikler
8 İn situ naylon torba tekniği sonuçlarına göre ME ve OMS hesaplama örnek çözümleri
9 İn vitro gaz üretim tekniği sonuçlarına göre ME ve OMS hesaplanmasında kullanılan eşitlikler
10 İn vitro gaz üretim tekniği sonuçlarına göre ME ve OMS örnek çözümleri
11 İn vivo klasik sindirim tekniği sonuçlarına göre ME ve OMS hesaplanmasında kullanılan eşitlikler
12 İn vivo klasik sindirim tekniği sonuçlarına göre ME ve OMS örnek çözümleri
13 Kaba yemlerin OMS hesaplanmasında kullanılan eşitliklere göre örnek çözümleri ve eşitliklerin kıyaslanması
14 Kesif yemlerin OMS hesaplanmasında kullanılan eşitliklere göre örnek çözümleri ve eşitliklerin kıyaslanması
15 Kaba yemlerin enerji içeriklerinin hesaplanmasında kullanılan eşitliklere göre örnek çözümleri ve eşitliklerin kıyaslanması
16 Kesif yemlerin enerji içeriklerinin hesaplanmasında kullanılan eşitliklere göre örnek çözümleri ve eşitliklerin kıyaslanması