Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Savaş Atasever *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Süt Analiz Metodları

Dersin İçeriği

Çiğ sütte farklı analiz yöntemlerini içerir.

Dersin Amacı

Çiğ süt kalite testlerinin benimsetilmesini amaçlamaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Laboratuvar kullanım ilkeleri
2 Süt kalite parametleri
3 Somatik hücre sayımı-Teorik bilgi
4 Direkt mikroskobik sayım
5 Otomatik SHS belirleme
6 Sütte katalaz enzim analizi
7 Sütte pH testleri
8 Sütte elektriksel iletkenlik testi
9 Sütte boya indirgeme testleri
10 Ara sınav
11 Sütte alkol testleri
12 Yağ, protein ve laktoz oranları tespiti
13 Verilerin SPSS'te analizleri ve yorumlanması
14 Süt kalitesi üzerine gerçekleştirilen bilimsel makalelerin tartışılması