Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Doç. Dr. Aslıhan Kurt Kızıldoğan *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

/>Brock Biology of Microorganisms, Global edition, 2023;  Fermentation microbiology and biotechnology-3rd edition El-Mansi, Mansi Boca Raton, FL: Taylor & Francis/CRC Press, 2012, <br />Derleme ve güncel araştırma makaleleri.The prokaryotes, Applied Microbiology and Biotechnology, 4th Ed. Eugene Rosenberg Editor-in-Chief Edward F. DeLong Stephen Lory Erko Stackebrandt Fabiano Thompson Editors, 2013 Springer<br <br

Dersin İçeriği

Mikroorganzimalar tarafından üretilen primer ve sekonder metabolizma ürünlerinin endüstriyel ölçekli üretimleri, suş geliştirme çalışmaları; klasik ve rasyonel yaklaşımlar, ticari uygulamalar

Dersin Amacı

Bu derste öğrencilere biyoteknolojik ve endüstriyel öneme sahip olan mikroorganizmaların ürettiği metabolitler, biyosentezleri, klasik mutagenez ve rasyonel yaklaşımlar temelinde genetik manipülasyonlarla endüstriyel mikroorganizma eldesi hakkında bilgi vermek amaçlanmaktadır

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Mikrobiyolojinin tanımı, rekombinant DNA teknolojileri ve biyoteknoloji tanımlarının ortaya çıkışı ve gelişimi
2 Mikrobiyolojinin tanımı, rekombinant DNA teknolojileri ve biyoteknoloji tanımlarının ortaya çıkışı ve gelişimi
3 Mikrobiyolojinin tanımı, rekombinant DNA teknolojileri ve biyoteknoloji tanımlarının ortaya çıkışı ve gelişimi
4 Endüstriyel ürünlerin verimle üretimleri için rekombinant DNA tekniklerinin mikroorganizmaların genetik manipülasyonunda kullanımları
5 Endüstriyel ürünlerin verimle üretimleri için rekombinant DNA tekniklerinin mikroorganizmaların genetik manipülasyonunda kullanımları
6 Endüstriyel ürünlerin verimle üretimleri için rekombinant DNA tekniklerinin mikroorganizmaların genetik manipülasyonunda kullanımları
7 Prokaryotlarda heterolog protein üretimleri ve saflaştırılmaları
8 Prokaryotlarda heterolog protein üretimleri ve saflaştırılmaları
9 Prokaryotlarda heterolog protein üretimleri ve saflaştırılmaları
10 Fermantasyon tipleri ve kullanım alanları
11 Fermantasyon tipleri ve kullanım alanları
12 Fermantasyon tipleri ve kullanım alanları
13 Sunumlar
14 Sunumlar
15 Sunumlar