Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Aslıhan Kurt Kızıldoğan *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

/>Brock Biology of Microorganisms, Global edition, 2023;  Fermentation microbiology and biotechnology-3rd edition El-Mansi, Mansi Boca Raton, FL: Taylor & Francis/CRC Press, 2012, <br />Derleme ve güncel araştırma makaleleri.The prokaryotes, Applied Microbiology and Biotechnology, 4th Ed. Eugene Rosenberg Editor-in-Chief Edward F. DeLong Stephen Lory Erko Stackebrandt Fabiano Thompson Editors, 2013 Springer<br <br

Dersin İçeriği

Mikroorganzimalar tarafından üretilen primer ve sekonder metabolizma ürünlerinin endüstriyel ölçekli üretimleri, suş geliştirme çalışmaları; klasik ve rasyonel yaklaşımlar, ticari uygulamalar

Dersin Amacı

Bu derste öğrencilere biyoteknolojik ve endüstriyel öneme sahip olan mikroorganizmaların ürettiği metabolitler, biyosentezleri, klasik mutagenez ve rasyonel yaklaşımlar temelinde genetik manipülasyonlarla endüstriyel mikroorganizma eldesi hakkında bilgi vermek amaçlanmaktadır

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Mikrobiyolojinin tanımı, rekombinant DNA teknolojileri ve biyoteknoloji tanımlarının ortaya çıkışı ve gelişimi Mikroorganizmaların morfolojik ayırımı, saf kültür eldesi, muhafazası Mikroorganizmaların morfolojik ayırımı, saf kültür eldesi, muhafazası
2 Mikrobiyolojinin tanımı, rekombinant DNA teknolojileri ve biyoteknoloji tanımlarının ortaya çıkışı ve gelişimi Mikroorganizmaların morfolojik ayırımı, saf kültür eldesi, muhafazası Mikroorganizmaların morfolojik ayırımı, saf kültür eldesi, muhafazası
3 Mikrobiyolojinin tanımı, rekombinant DNA teknolojileri ve biyoteknoloji tanımlarının ortaya çıkışı ve gelişimi Mikroorganizmaların morfolojik ayırımı, saf kültür eldesi, muhafazası Mikroorganizmaların morfolojik ayırımı, saf kültür eldesi, muhafazası
4 Endüstriyel ürünlerin verimle üretimleri için rekombinant DNA tekniklerinin mikroorganizmaların genetik manipülasyonunda kullanımları Rekombinant DNA tekniklerinin uygulanması: PCR, ligasyon, enzim kesimi, transformasyon Rekombinant DNA tekniklerinin uygulanması: PCR, ligasyon, enzim kesimi, transformasyon
5 Endüstriyel ürünlerin verimle üretimleri için rekombinant DNA tekniklerinin mikroorganizmaların genetik manipülasyonunda kullanımları Rekombinant DNA tekniklerinin uygulanması: PCR, ligasyon, enzim kesimi, transformasyon Rekombinant DNA tekniklerinin uygulanması: PCR, ligasyon, enzim kesimi, transformasyon
6 Endüstriyel ürünlerin verimle üretimleri için rekombinant DNA tekniklerinin mikroorganizmaların genetik manipülasyonunda kullanımları Rekombinant DNA tekniklerinin uygulanması: PCR, ligasyon, enzim kesimi, transformasyon Rekombinant DNA tekniklerinin uygulanması: PCR, ligasyon, enzim kesimi, transformasyon
7 Prokaryot ve ökaryotlarda heterolog protein üretimleri ve saflaştırılmaları Protein indükleme, saflaştırma ve SDS-PAGE Protein indükleme, saflaştırma ve SDS-PAGE
8 Prokaryot ve ökaryotlarda heterolog protein üretimleri ve saflaştırılmaları Protein indükleme, saflaştırma ve SDS-PAGE Protein indükleme, saflaştırma ve SDS-PAGE
9 Prokaryot ve ökaryotlarda heterolog protein üretimleri ve saflaştırılmaları Protein indükleme, saflaştırma ve SDS-PAGE Protein indükleme, saflaştırma ve SDS-PAGE
10 Fermantasyon tipleri ve kullanım alanları Fermantasyon deneyi Fermantasyon deneyi
11 Fermantasyon tipleri ve kullanım alanları Fermantasyon deneyi Fermantasyon deneyi
12 Fermantasyon tipleri ve kullanım alanları Fermantasyon deneyi Fermantasyon deneyi
13 Fermantasyon optimizasyon çalışmaları- OSMAC Fermentasyon oprtimizasyon parametrelerinin uygulanması
14 Fermantasyon optimizasyon çalışmaları- OSMAC Fermentasyon oprtimizasyon parametrelerinin uygulanması
15 Fermantasyon optimizasyon çalışmaları- OSMAC Fermentasyon oprtimizasyon parametrelerinin uygulanması
16 Sunumlar, genel değerlendirmeSunumlar Sunumlar, genel değerlendirme Sunumlar, genel değerlendirme