| 1 |
Gıda mikrobiyolojisinindeki önemli mikroorganizmalar |
|
|
|
| 2 |
Mikrobiyel gelişimi etkileyen iç ve dış etkenler |
|
|
|
| 3 |
Gıda standartlarının hazırlanmasında mikrobiyolojik ölçütler |
|
|
|
| 4 |
Gıda mikrobiyolojisinde ön hazırlık |
|
|
|
| 5 |
Gıda mikrobiyolojisinde işlemler (Santrifüj, saflaştırma, filtrasyon, diyaliz vb.) |
|
|
|
| 6 |
Gıda mikrobiyolojisinindeki temel klasik analiz yöntemleri |
|
|
|
| 7 |
Hızlı mikrobiyolojik yöntemler (Hidrofobik grid membran filtre tekniği, direk epifloresan mikroskopi yöntemi) |
|
|
|
| 8 |
Hızlı mikrobiyolojik yöntemler (ATP biyolüminesans, elektrik impedans yöntemleri) |
|
|
|
| 9 |
ara sınav |
|
|
|
| 10 |
Hızlı mikrobiyolojik yöntemler (Biosensors, Lateks Aglütinasyon Testleri, ELISA (Enzyme-Linked İmmunosorbent Assay) |
|
|
|
| 11 |
Hızlı mikrobiyolojik yöntemler (PZR, DNA hibridizasyon yöntemi) |
|
|
|
| 12 |
Analitik profil indeksi (API testi); mikroorganizmalar için biyokimyasal testler ve uygulama yöntemleri |
|
|
|
| 13 |
MALDI-TOF kütle spektrometrisi ile mikroorganizma belirlenmesi |
|
|
|
| 14 |
Ögrenci sunumları |
|
|
|
| 15 |
Genel Tekrar |
|
|
|