Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Doç. Dr. Nilgün Özdemir *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Yok

Dersin İçeriği

Doç Dr. Nilgün ÖZDEMİR

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, genel mikrobiyoloji ve gıda mikrobiyoloji lisans derslerinin ileri şekli olan ileri mikrobiyoloji bilgileri, gıda mikrobiyolojisinde hızlı analiz yöntemleri ve cihazları hakkında bilgi sahibi olmak

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Gıda mikrobiyolojisinindeki önemli mikroorganizmalar
2 Mikrobiyel gelişimi etkileyen iç ve dış etkenler
3 Gıda standartlarının hazırlanmasında mikrobiyolojik ölçütler
4 Gıda mikrobiyolojisinde ön hazırlık
5 Gıda mikrobiyolojisinde işlemler (Santrifüj, saflaştırma, filtrasyon, diyaliz vb.)
6 Gıda mikrobiyolojisinindeki temel klasik analiz yöntemleri
7 Hızlı mikrobiyolojik yöntemler (Hidrofobik grid membran filtre tekniği, direk epifloresan mikroskopi yöntemi)
8 Hızlı mikrobiyolojik yöntemler (ATP biyolüminesans, elektrik impedans yöntemleri)
9 ara sınav
10 Hızlı mikrobiyolojik yöntemler (Biosensors, Lateks Aglütinasyon Testleri, ELISA (Enzyme-Linked İmmunosorbent Assay)
11 Hızlı mikrobiyolojik yöntemler (PZR, DNA hibridizasyon yöntemi)
12 Analitik profil indeksi (API testi); mikroorganizmalar için biyokimyasal testler ve uygulama yöntemleri
13 MALDI-TOF kütle spektrometrisi ile mikroorganizma belirlenmesi
14 Ögrenci sunumları
15 Genel Tekrar