Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Power point sunusu
Introduction to Food Engineering, Singh RP and Heldman DR, Academic Press
Mathematical Molling of Food Processing, Farid MM, CRC Press
Kimyasal Kinetik, Saçak, M, Gazi Kitapevi
Isı ve Kütle Transferi: Pratik Bir Yaklaşım, Çengel YA, Güven Bilimsel
Mühendislik ve Temel Bilimler için Diferansiyel Denklemler, Çengel YA ve Palm III WJ, Güven Bilimsel
Dersin İçeriği
Bu ders; gıda sistemlerinin tasarımı ve optimizasyonu için matematiksel yaklaşımları kapsamaktadır. Ders kapsamında gıda sistemlerine ilişkin kütle/enerji transferi ve denkliği, kimyasal değişim, vb süreçlerin tasarım ve optimizasyonu için matematiksel yaklaşımlar ortaya konulacaktır.
Dersin Amacı
Dersin amacı, gıda sistemlerinde meydana gelen değişimleri matematiksel olarak ifade edebilen ve bu modelleri kullanarak gıda sistemlerinin tasarım ve optimizasyonu yapabilen insan gücünün yetişmesine katkı sağlamaktır.