| 1 |
Giriş |
|
|
|
| 2 |
Biranın tanımı, tarihçesi ve ülkemizde bira sektörünün durumu |
|
|
|
| 3 |
Bira hammaddeleri ve özellikleri |
|
|
|
| 4 |
Malt teknolojisi: Arpanın hazırlanması, kurutulması, kavrulması |
|
|
|
| 5 |
Bira üretim teknolojisi: Öğütme |
|
|
|
| 6 |
Bira üretim teknolojisi: Mayşeleme |
|
|
|
| 7 |
Bira üretim teknolojisi: Kaynatma, soğutma |
|
|
|
| 8 |
Bira üretim teknolojisi: Fermentasyon |
|
|
|
| 9 |
Ara sınav |
|
|
|
| 10 |
Bira üretim teknolojisi: Dinlendirme |
|
|
|
| 11 |
Bira üretim teknolojisi: Özel fermantasyon sistemi ve modern bira yapım yöntemleri |
|
|
|
| 12 |
Bira üretim teknolojisi: Süzme, durultma, pastörizasyon |
|
|
|
| 13 |
Bira çeşitleri, sınıflandırılması ve bileşimi |
|
|
|
| 14 |
Birada kalite ve stabilite (kusur ve hastalıklar) |
|
|
|
| 15 |
Bira mevzuatı |
|
|
|