Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Hasan Temiz Doç. Dr. Nebahat Şule Üstün *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

soğutma tekniklerinin ve bu tekniklerin depolamaya etkisini öğrenmek, Soğutma düzeneklerinin çalışma prensiplerini öğrenmek, Soğuk hava depolarının dizaynını öğrenmek, Gıda ürünlerinin soğukta depolanmalarını öğrenmek.

Dersin İçeriği

Yüz yüze anlatım, ders sunumları, tartışma, ödev

Dersin Amacı

Cemeroğlu, B., Soyer A. 2005. Gıdaların Soğutulması ve Dondurulması. Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler Kitabı.Ed. Cemeroğlu, B. Başkent Klişe Matbaacılık, s. 1-356, Ankara. Cemeroğlu, B., Soyer, A. 2010. Soğutma ve Dondurma. Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler. B. Cemeroğlu (Ed.), Bizim Grup Basımevi, Ankara. 1-259. Evans, J.A. 2008. Frozen Food Science and Technology. P. 355, Blackwell Publishing Ltd., Oxford UK. Singh, R.P., Heldman, D.R. 2003. Introduction to Food Engineering. 3rd ed., p. 659, Academic Press, Glasgow, UK. Yamankaradeniz, R., Horuz, İ., Kaynaklı, Ö., Coşkun, S. ve Yamankaradeniz N. Soğutma Tekniği ve Isı Pompası Uygulamaları. 2017. Dora Yayınları.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Soğuk tekniğine giriş
2 Fiziksel, kimyasal ve mekanik soğutma sistemleri
3 Soğutma sisteminin elemanları ve çalışma prensipleri
4 Soğutucu akışkanlar
5 Soğuk tekniği ile ilgili temel kavramlar
6 Soğuk hava deposu dizaynı
7 Kontrollü atmosferde depolama
8 Ara sınav
9 Kırmızı et ve et ürünlerinin soğukta depolanması
10 Süt ve süt ürünlerinin soğukta depolanması
11 Su ürünlerinin soğukta depolanması
12 Tahıl ve tahıl ürünlerinin soğukta depolanması
13 Meyve sebzelerin ve ürünlerinin soğukta depolanması
14 Yumurtanın soğukta depolanması
15 Beyaz et ve ürünlerinin soğukta muhafazası
16 Yarı yıj sonu sınavları