Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
soğutma tekniklerinin ve bu tekniklerin depolamaya etkisini öğrenmek, Soğutma düzeneklerinin çalışma prensiplerini öğrenmek, Soğuk hava depolarının dizaynını öğrenmek, Gıda ürünlerinin soğukta depolanmalarını öğrenmek.
Dersin İçeriği
Yüz yüze anlatım, ders sunumları, tartışma, ödev
Dersin Amacı
Cemeroğlu, B., Soyer A. 2005. Gıdaların Soğutulması ve Dondurulması. Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler Kitabı.Ed. Cemeroğlu, B. Başkent Klişe Matbaacılık, s. 1-356, Ankara.
Cemeroğlu, B., Soyer, A. 2010. Soğutma ve Dondurma. Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler. B. Cemeroğlu (Ed.), Bizim Grup Basımevi, Ankara. 1-259.
Evans, J.A. 2008. Frozen Food Science and Technology. P. 355, Blackwell Publishing Ltd., Oxford UK. Singh, R.P., Heldman, D.R. 2003. Introduction to Food Engineering. 3rd ed., p. 659, Academic Press, Glasgow, UK.
Yamankaradeniz, R., Horuz, İ., Kaynaklı, Ö., Coşkun, S. ve Yamankaradeniz N. Soğutma Tekniği ve Isı Pompası Uygulamaları. 2017. Dora Yayınları.