Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Whitaker, J. Voragen, A.G.J., and Wong, D.W.S. 2003. Handbook of Food Enzymology. Marcel Dekker, Inc., New York. USA.
2. Whitaker, J.R. 1994. Principle of Enzymology for the Food Sciences. Marcel Dekker Inc., New York. USA
3. Whitehurst, R.J. and Oort, M.V. 2010. Enzymes in Food Technology. Wiley-Blackwell, Iowa, USA.
4. Parkin, K.L. 2008. Enzymes. In Fennema's Food Chemistry. CRC Press. New York, USA
5. Eskin, N.A.M. 1990. Biochemistry of Foods. Academic Press, Inc., New York, USA
6. Temiz, A. 2005. Enzimler. Gıda Kimyası. Saldamlı İlbilge (Ed). Hacettepe Üniversitesi Yayınları.
7. Enzim Kimyası Ders Notları.
Dersin İçeriği
Giriş, Enzimlerin Sınıflandırılması, Enzimlerin Özellikleri, Enzimlerin Yapısı, Enzim Kinetiği, Gıda Endüstrisinde Enzimler, İmmobolize Enzimler,.
Dersin Amacı
Bu ders kapsamında öğrenciler;
1. Enzimlerin tanımı, sınıflandırılmaları, özellikleri, yapısı, kinetiği hakkında bilgi sahibi olmak,
2. Gıda endüstrisinde enzimlerin kullanım alanları hakkında bilgi sahibi olmak,
3. Sabit enzim uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak,
4. Gıda mühendisliği eğitiminde enzimle ilgili diğer derslerdeki ihtiyacı gidermek
konularını kapsar.