Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Doç. Dr. Volkan Arif Yılmaz *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Wheat Antioxidants, Liangli L. Yu (2007)

Dersin İçeriği

Tahılların kimyasal kompozisyonu, nişasta, protein, lipid özellikleri ve biyoaktif bileşenler

Dersin Amacı

Tahılların kimyasal yapısı, kompozisyonu ve kimyasal reaksiyonlarına hakim olmak

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Giriş ve ders tanıtımı
2 Tahılların sınıflandırılması
3 Tahılların kimyasal bileşiminin irdelenmesi
4 Tahıl polisakkaritleri
5 Tahıl polisakkaritleri
6 Tahıl proteinleri
7 Arasınav
8 Tahıl proteinleri
9 Tahıl lipidleri
10 Tahılların işlenmesi sırasında gerçekleşen kimyasal reaksiyonlarTahılların işlenmesi sırasında gerçekleşen kimyasal reaksiyonlar
11 Tahılların işlenmesi sırasında gerçekleşen kimyasal reaksiyonlar
12 Tahıllarda bulunan biyoaktif bileşenler ve antioksidanlar
13 Tahıllarda bulunan biyoaktif bileşenler ve antioksidanlar
14 Final sınavı