Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. İlkay Koca *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Yeni gıda işleme teknolojilerini incelemek

Dersin İçeriği

Prof. Dr. İlkay Koca

Dersin Amacı

Ders anlatma, ödev sunumu, tartışma

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Gıda Işınlama: Prensip ve uygulamaları
2 Ultraviyole ve gıda muhafaza
3 Kızılötesi
4 Ultrason
5 Yüksek hidrostatik basınç teknolojisi:Prensip ve uygulamaları
6 Vurgulu elektrik alan:Prensip ve uygulamaları
7 Süperkritik akışkan ekstraksiyon
8 Vurgulu ışık: Prensibi ve uygulamaları
9 Arasınav
10 Ohmik ısıtma:Prensip ve uygulamaları
11 Ozonlama
12 Mikrodalga ısıtma
13 Elektrolize su
14 Gıda Sanayinde Nanoteknolojik uygulamalar