Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. İlkay Koca *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Yeni gıda işleme teknolojilerini incelemek

Dersin İçeriği

Prof. Dr. İlkay Koca

Dersin Amacı

Ders anlatma, ödev sunumu, tartışma

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Giriş
2 Gıda Işınlama: Prensip ve uygulamaları
3 Ultraviyole ve gıda muhafaza
4 Ultrason
5 Ohmik ısıtma:Prensip ve uygulamaları
6 Vurgulu elektrik alan:Prensip ve uygulamaları
7 Vurgulu ışık:Prensip ve uygulamaları
8 Yüksek hidrostatik basınç teknolojisi:Prensip ve uygulamaları
9 Arasınav
10 İnfrared teknolojisi, Mikrodalga ısıtma
11 Süperkritik Akışkan Ekstraksiyonu
12 Elektrolize su
13 Gıda Sanayinde Nanoteknolojik uygulamalar
14 Ozonlama
15 Final sınavı
16