Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. İlkay Koca *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Fennema, O. R., 1985. Food Chemistry. Second Edition. Marcel Dekker

Dersin İçeriği

Gıda bileşenleri, işleme ve depolama sırasında meydana gelen kimyasal reaksiyonlar, kimyasal reaksiyonların matematik modellemesi

Dersin Amacı

Gıdalardaki temel kimyasal reaksiyonları incelemek.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Raf ömrü ve raf ömrünü etkileyen faktörler
2 Gıdaların bozulmasına yol açan biyotik etkenler
3 Gıdaların bozulmasına yol açan abiyotik etkenler
4 Gıda ambalaj malzemeleri ve özellikleri
5 akıllı ambalajlama
6 Aktif ambalajlama
7 Raf ömrü belirleme yöntemleri
8 Raf ömrü belirleme yöntemleri-hızlandırılmış raf ömrü testi
9 Arasınav
10 Raf ömrü belirlemede kullanılan enstrümental yöntemler- nispi nem, nem ve su aktivitesinin belirlenmesi
11 Raf ömrü belirlemede kullanılan enstrümental yöntemler- Infrared spektroskopisi
12 Raf ömrü belirlemede kullanılan enstrümental yöntemler-Lipid oksidasyonun belirlenmesi
13 Raf ömrü belirlemede kullanılan enstrümental yöntemler- Elektronik dil ve elektronik burun
14 Raf ömrü belirlemede kullanılan enstrümental yöntemler- Mikrobiyal analizler