Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Bodwell C. E., Erdman J.W., 1988. Nutrient Interaction. Marcel Dekker Inc. Newyork, Basel.
2. Stipanuk M. H., , M. A., 2012. Biochemical, Physiological & Molecular Aspects of Human Nutrition. Saunders.
3. Shils M. E., Shike M., Ross A. C., Caballero B., Cousins R. J., 2006. Modern Nutrition in Health and Disease. Lippincott Williams & Wilkins.
4. Gropper S. S., Smith J. L., Groff J. L, 2009. Advanced Nutrition and Human Metabolism. Wadsworth Cengage Learning. 5. Katz D. L., 2001. Nutrition in Clinical Practice. Lippincott Williams & Wilkins. 6. Bloch A. S., 2007. Issues and choices in clinical nutrition practice. Lippincott Williams & Wilkins.
Dersin İçeriği
Genel giriş; Besin öğelerinin biyoyararlılığı, gereksinim ve fonksiyonlarını etkileyen diyet faktörleri ve bunlar arasındaki etkileşimler, nedenleri ve etkenleri; Besin ögesi etkileşimlerine genel bakış; Karbonhidratlar ve besin ögesi etkileşimleri; Proteinler ve besin ögesi etkileşimleri, Lipidler ve besin ögesi etkileşimleri; Vitaminler ve besin ögesi etkileşimleri; Mineraller ve besin ögesi etkileşimleri konularını içermektedir.