Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Doç. Dr. Volkan Arif Yılmaz *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Konular üzerinden araştırma yaparak sunum hazırlama, sunum sırasında başlıklar üzerinden bire bir soru cevap şeklinde konuyu tartışma, cevaplanamayan konuların araştırma ödevi halinde öğrenciye verilerek araştırarak öğrenmesini sağlama.

Dersin İçeriği

Dersin amacı organik gıda tanımı ile birlikte organik gıda üretim ve sertifikasyon sistemleri hakkında detaylı olarak öğrenmek ve organik gıdaların sahip olduğu avantaj ve dezavantajları ortaya koyarak farkındalığa sahip olmak

Dersin Amacı

Organik gıda tanımını, organik gıda üretim yöntemleri, organik gıda üretiminin sektörel ve ürünsel farklılıkları, organik gıda sertifikasyon ve takip sistemi, organik gıdaların sahip olduğu avantaj ve dezavantajlar

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Giriş ve ders tanıtımı
2 Organik gıda tanımı
3 Organik gıdaların sınıflandırılması
4 Organik gıdaların üretim yöntemleri
5 Organik gıdaların üretim yöntemleri
6 Organik gıdaların üretim yöntemleri
7 Arasınav
8 Organik sertifikasyon sistemi
9 Organik gıdaların takip sistemi
10 Organik gıdaların sahip olduğu avantajlar
11 Organik gıdaların sahip olduğu dezavantajlar
12 Organik gıda sektörünün durumu
13 Organik gıda sektörünün geleceği
14 Yarıyıl Sonu Sınavı