Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Konular üzerinden araştırma yaparak sunum hazırlama, sunum sırasında başlıklar üzerinden bire bir soru cevap şeklinde konuyu tartışma, cevaplanamayan konuların araştırma ödevi halinde öğrenciye verilerek araştırarak öğrenmesini sağlama.
Dersin İçeriği
Dersin amacı organik gıda tanımı ile birlikte organik gıda üretim ve sertifikasyon sistemleri hakkında detaylı olarak öğrenmek ve organik gıdaların sahip olduğu avantaj ve dezavantajları ortaya koyarak farkındalığa sahip olmak
Dersin Amacı
Organik gıda tanımını, organik gıda üretim yöntemleri, organik gıda üretiminin sektörel ve ürünsel farklılıkları, organik gıda sertifikasyon ve takip sistemi, organik gıdaların sahip olduğu avantaj ve dezavantajlar