Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Belkis Tekgüler *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Kayahan, M. ve Tekin, A., 2006. Zeytinyağı Üretim Teknolojisi. TMMOB GMO, kitaplar serisi: 15. Ankara.198 s. Göğüş, F., Özkaya, M. T., Ötleş, S., 2009. Zeytinyağı. Eflatun Yayınevi, Genel yayın Nu: 6. ISBN: 978-605-4160-04-4. Ankara.

Dersin İçeriği

Zeytin bitkisinin tanıtımı, Türkiye'de ve dünyada zeytin ve zeytin yağı üretimi, zeytin yağının bileşimi, zeytin yağının sağlığımıza etkisi, zeytinin hasadı, zeytinin yağa işlenmesi, zeytinyağı atıklarının değerlendirilmesi, zeytinyağı kalite kontrolü.

Dersin Amacı

Zeytin, zeytin yağı üretim teknolojileri ve zeytinyağ kalite kontrolü hakkında bilgi vermek

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Zeytnn tanıtımı, zeytn çeştler
2 zeytnn hasadı, zeytnn fabrkaya getrlmes
3 zeytnn ayıklanması, temzlenmes, kırılması
4 zeytn hamurundan katı ve sıvı fazların ayrılmas
5 zeytnyağı sıvı faz ayırmada kullanılan teknkler
6 zeytn yağının depolanması
7 zeytn karasuyunun ve prnanın değerlendrlmes
8 zeytnyağının bileşimi
9 ara sınav
10 zeytnyağının genel yağ asd ve glsert kompozsyonu
11 zeytnyağındak fenolkler, doğal antoksdanlar ve dğer bleşenler
12 Zeytnyağının nsan sağlığı üzerndek önem
13 zeytnyağının standardzasyonu ve mevzuat
14 zeytnyağının kalte krterler
15 zeytnyağının kalte krterler devam
16 zeytinyağında kalite ve mevzuatın değerlendirilmesi