| 1 |
Kurutmanın temel prensipleri; Tarımsal ürünlerin kurutulması konusunda genel bilgiler verilecektir.
Konu anlatımı, Tartışma, ÖdKurutmanın temel prensipleri; Tarımsal ürünlerin kurutulması konusunda genel bilgiler verilecektir.
Konu anlatımı, Tartışma, ÖdKurutmanın temel prensipleri; Tarımsal ürünlerin kurutulması konusunda genel bilgiler verilecektir.
Konu anlatımı, Tartışma, Öd |
|
|
|
| 2 |
Kurutma havasının psikometrik özellikleri; Kurutma havasının buhar basıncı, bağıl nem, mutlak nem,
kuru ve yaş termometre sıcaklığı, nemli havanın hacmi
Konu anlatımı, Tartışma, ÖdevKurutma havasının psikometrik özellikleri; Kurutma havasının buhar basıncı, bağıl nem, mutlak nem,
kuru ve yaş termometre sıcaklığı, nemli havanın hacmi
Konu anlatımı, Tartışma, Ödev |
|
|
|
| 3 |
Kurutma havasının psikometrik özellikleri; Psikometrik diyagramların kurutma işlemlerinde
kullanılması, kurutma için gerekli hava miktarı ve ısı enerjisinin hesaplanması
Konu anlatımı, Tartışma, Ödev
Kurutma havasının psikometrik özellikleri; Psikometrik diyagramların kurutma işlemlerinde
kullanılması, kurutma için gerekli hava miktarı ve ısı enerjisinin hesaplanması
Konu anlatımı, Tartışma, Ödev
|
|
|
|
| 4 |
Denge nemi kavramı,
Konu anlatımı, Tartışma, Uygulama, Ödev |
|
|
|
| 5 |
Kurutmayla ilgili teorik bilgiler; Kurutma teorisi, kurumanın statiği ve kinetiği, ince tabaka halinde
kurutma ilkeleri,
Konu anlatımı, Tartışma, Uygulama, ÖdevKurutmayla ilgili teorik bilgiler; Kurutma teorisi, kurumanın statiği ve kinetiği, ince tabaka halinde
kurutma ilkeleri,
Konu anlatımı, Tartışma, Uygulama, Ödev |
|
|
|
| 6 |
Kurutmayla ilgili teorik bilgiler; Sabit ve azalan hızla kuruma evreleri, teorik ve yarı teorik modeller,
kalın tabaka halinde kurutma ilkeleri
Konu anlatımı, Tartışma, Ödev |
|
|
|
| 7 |
Kuruma hızı ve kuruma hızını etkileyen faktörler,
Konu anlatımı, Tartışma, Ödev
|
|
|
|
| 8 |
Kurutma işlemlerinin modellenmesi,
Konu anlatımı, Tartışma, Ödev |
|
|
|
| 9 |
Kurutulmuş ürünün yapısında meydana gelen değişimler,
Konu anlatımı, Tartışma, ÖdevKurutulmuş ürünün yapısında meydana gelen değişimler,
Konu anlatımı, Tartışma, Ödev |
|
|
|
| 10 |
Kurutma yöntemleri ve sistemleri,
Konu anlatımı, Tartışma, Ödev |
|
|
|
| 11 |
Doğal ve yapay kurutma,
Konu anlatımı, Tartışma, Ödev |
|
|
|
| 12 |
Sebze ve meyvelerin kurutulması,
Konu anlatımı, Tartışma, ÖdevSebze ve meyvelerin kurutulması,
Konu anlatımı, Tartışma, Ödev |
|
|
|
| 13 |
Tahılların kurutulması,
Konu anlatımı, Tartışma, Ödev |
|
|
|
| 14 |
Kurutulmuş ürünlerin kalite kriterleri ve depolanması,
Konu anlatımı, Tartışma, Ödev |
|
|
|