Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Erol, İ. 1999. Besin Hijyeni. Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin
Hijyeni ve Teknolojisi.
Doyle, M. 1989. Foodborne bacterial pathogens. New York.
Frazier, W., Westhoff, D.C. 1988. Food Microbiology, Singapore.
Baltes, W. 2000. Rapid Methods for analysis of food raw material. Germany.
Adams, M.R. 2004. Food microbiology . Cambridge : The Royal Society of
Chemistry
Dersin İçeriği
Gıda hijyen tanımı ve ilişkisi, gıda üretimi ve aşamaları, gıda hijyeni temel prensipleri ve uygulamaları ile ilgili bilgi verilir.
Dersin Amacı
Gıdaların üretim, işleme, muhafaza ve dağıtım aşamalarında gerekli hijyenik ortamın devamının sağlanması, gıdaların kontamine olma yolları, gıda kontaminasyonlarının önlenmesi konularının öğretilmesi.