Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Merdol, 2003. Sanitasyon, Hijyen Eğitimi.
Bulduk, 2003. Gıda ve Personel Hijyeni
Metin,M., Öztürk, F. 2005. Süt İşletmelerinde Sanitasyon
Norman G. Marriott and Robert B. Gravani, 2006. Principles of Food Sanitation (Food Science Texts Series), 5 th edition, Springer,
Dersin İçeriği
Hijyen sanitasyon, Mikroorganizma ve sanitasyon ilişkisi, Su hijyeni, Personel Hijyeni, işletme hijyeni, Temizlik ve Temizlik Maddeleri, Dezenfeksiyon ve dezenfektanlar, Sanitasyon işlemlerinin yönetimi
Dersin Amacı
Hijyen sanitasyon, Mikroorganizma ve sanitasyon ilişkisi, Su hijyeni, Personel Hijyeni, işletme hijyeni, Temizlik ve Temizlik Maddeleri, Dezenfeksiyon ve dezenfektanlar, Sanitasyon işlemlerinin yönetimi