Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Minij, J., Aparna, S.V., Kumari, A. (2020). Dairy Processing: Advanced Research to Applications 1st ed. Springer, e book
Britiz, T.J., Robinson, R.K.(2008). Advanced Dairy Science and Technology, England. e book
Hui, Y.H. (2006). Dairy Science and Technology Handbook : Product Manufacturing. John Wiley & Sons Inc, USA. e book
Tekinşen, O.C., Tekinşen, K. (2005). Süt ve Süt Ürünleri. Selçuk Üniversitesi Basımevi – Konya.
Metin, M. (2005). Süt Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İzmir.
Varnam, A.H., Sutherland, J.P (2001). Milk and Milk Products: Technology, chemistry and microbiology. An Aspen publication,
Patrick F. Fox, Paul McSweeney, Timothy M. Cogan, Timothy P. Guinee (2000). Fundamentals of Cheese Science.An Apsen Publication,.
Walstra,P., Geurts, T.J., Noomen,A., Jellema,A., van Boekel, M.A.J.S. (1999). Dairy Technology. Marcel Dekker,Inc.
Demirci, M. ve Şimşek O. (1997). Süt İşleme Teknolojisi. Hasad Yayıncılık Ltd. Şti. – İstanbul.
Hui, Y.H. (1993). Dairy Science and Technology Handbook. USA
Özalp, E. ve Kaymaz, Ş. (1994). Süt Ürünleri Teknolojisi. Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi, Teksir – Ankara.
Dersin İçeriği
Pastörize süt, sterilize ve kondanse sütler, yoğurt, meyveli yoğurt, ayran, kefir, kımız, tereyağı, süt tozu, dondurma, yerli ve yabancı peynir üretim teknolojileri konuları öğretilir.
Dersin Amacı
Süt ve süt ürünleri hakkında genel bilgi verilmesi, üretim teknikleri, üretim kusurları ve muhafaza teknikleri konularının öğretilmesi amaçlanmaktadır.