Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Minij, J., Aparna, S.V., Kumari, A. (2020). Dairy Processing: Advanced Research to Applications 1st ed. Springer, e book <br /><br />Britiz, T.J., Robinson, R.K.(2008). Advanced Dairy Science and Technology, England. e book<br /><br />Hui, Y.H. (2006). Dairy Science and Technology Handbook : Product Manufacturing. John Wiley & Sons Inc, USA. e book<br /><br />Tekinşen, O.C., Tekinşen, K. (2005). Süt ve Süt Ürünleri. Selçuk Üniversitesi Basımevi – Konya.<br /><br />Metin, M. (2005). Süt Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İzmir.<br /><br />Varnam, A.H., Sutherland, J.P (2001). Milk and Milk Products: Technology, chemistry and microbiology. An Aspen publication,<br /><br />Patrick F. Fox, Paul McSweeney, Timothy M. Cogan, Timothy P. Guinee (2000). Fundamentals of Cheese Science.An Apsen Publication,. <br /><br />Walstra,P., Geurts, T.J., Noomen,A., Jellema,A., van Boekel, M.A.J.S. (1999). Dairy Technology. Marcel Dekker,Inc.<br /><br />Demirci, M. ve Şimşek O. (1997). Süt İşleme Teknolojisi. Hasad Yayıncılık Ltd. Şti. – İstanbul.<br /><br />Hui, Y.H. (1993). Dairy Science and Technology Handbook. USA<br /><br />Özalp, E. ve Kaymaz, Ş. (1994). Süt Ürünleri Teknolojisi. Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi, Teksir – Ankara.
Dersin İçeriği
Pastörize süt, sterilize ve kondanse sütler, yoğurt, meyveli yoğurt, ayran, kefir, kımız, tereyağı, süt tozu, dondurma, yerli ve yabancı peynir üretim teknolojileri konuları öğretilir.