Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi AbD.,Ankara.
İnal, T. (1990). Süt ve Süt ürünleri hijyen ve teknolojisi, İstanbul.
Metin, M. 2001. Süt Teknolojisi. Sütün Bileşimi ve İşlenmesi. Ege
Üniversitesi Basımevi – İzmir.
Demirci, M. ve Şimşek O. 1997. Süt İşleme Teknolojisi. Hasad Yayıncılık
Ltd. Şti. – İstanbul.
Tekinşen, O.C.,, 2000. Süt ürünleri Teknolojisi.
Tekinşen, O.C., Tekinşen, K. 2005. Süt ve Süt Ürünleri. Selçuk Üniversitesi
Basımevi – Konya.
Özalp, E. ve Kaymaz, Ş. 1994. Süt Ürünleri Teknolojisi. Ankara Üniversitesi,
Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi, Teksir – Ankara.
Metin, M. 2005. Süt Teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi,
İzmir.
Dersin İçeriği
Sütün Tanımı<br />Sütün Genel Fiziksel Özellikleri<br />Sütün kimyasal bileşimi <br />Sütün Genel Özellikleri<br />Süt mikrobiyolojisi<br />Sütün Yapısına ve Bileşimine Giren Unsurlar<br />Anormal Sütler<br />Sütün Biyolojik Elemanları<br />Sütte Bulunan Hücreler<br />İçme sütü teknolojisi, pastörizasyon, sterilizasyon
Dersin Amacı
Sütün yapısı, bileşimi, özellikleri, bileşimine etki eden faktörleri hayvan türlerine göre de karşılaştırmalı olarak bilgi vermek, sütün mikroflorası, sütte kullanılan starter kültürler, sütün pıhtılaşma mekanizması ile içme sütü teknolojisi hakkında bilgi verilir