Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Göknur Terzi Gülel *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Türker, S. 1997. Hayvansal gıdalarda kalite kontrolü. Ankara.<br />Hubbert, W.T., Hagstad, H.V., Spangler,E 1991 Food Safety and Quality Assurance, Foods of Animal Origin. First edition, Iowa State University Press\Ames Iowa,. <br />Mello, J.P.F.D. 2003 Food Safety: Contaminants and Toxins. <br /> Mendes de Souza, Poliana 2025, Next-Generation Technologies in Dairy Processing and Production ISBN 9798369399514

Dersin İçeriği

Koyulaştırılmış Süt Ürünleri Teknolojisinin tanımlanması yapılıp, kalite kontrolü ve gıda güvenliği hakkında bilgi verilir. Ayrıca kalite kontrolünde organizasyon hakkında da bilgi verilir

Dersin Amacı

Koyulaştırılmış süt ürünleri teknolojisi, üretim, işleme, gıda bozulması, gıda kaynaklı hastalıklar,gıda kontaminasyon kaynakları, mikrobiyolojik sebepli gıda hastalıkları, mikrobiyel olmayan gıda zehirlenmeleri, tüketicinin korunması, gıda hastalıklarının önlenmesi, gıda kaynaklı hastalıkların ortaya çıkışının araştırılması, gıda ürünlerinin muayenesi, genetik modifiye gıdaların güvenliğinin değerlendirilmesi konularının öğretilmesi.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Gıda Güvenliği Kavramı ve Önemi
2 Gıda Güvenliği Kapsamında Oluşturulan Kuramlar
3 Gıda Güvenliğinde Mikrobiyolojik Kriterler
4 Gıda Güvenliğinde Fiziksel ve Kimyasal Kriterler
5 Gıda Güvenirliliği İçin Geliştirilen Sistemler
6 Gıda Güvenirliliği İçin Geliştirilen Sistemler II
7 Gıda Güvenirliliği İçin Geliştirilen Sistemler III
8 Kalite ve Gıda
9 Kalite Kriterleri I
10 Kalite Kriterleri II
11 Gıda Güvenliği ve Kalite Kontrolunda Mevzuat
12 Gıda Güvenliği ve Kalite Kontrolunda Mevzuat II
13 Kontrol ve Denetim
14 Tartışma