Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Türker, S. 1997. Hayvansal gıdalarda kalite kontrolü. Ankara.<br />Hubbert, W.T., Hagstad, H.V., Spangler,E 1991 Food Safety and Quality Assurance, Foods of Animal Origin. First edition, Iowa State University Press\Ames Iowa,. <br />Mello, J.P.F.D. 2003 Food Safety: Contaminants and Toxins. <br />
Mendes de Souza, Poliana 2025, Next-Generation Technologies in Dairy Processing and Production
ISBN 9798369399514
Dersin İçeriği
Koyulaştırılmış Süt Ürünleri Teknolojisinin tanımlanması yapılıp, kalite kontrolü ve gıda güvenliği hakkında bilgi verilir. Ayrıca kalite kontrolünde organizasyon hakkında da bilgi verilir
Dersin Amacı
Koyulaştırılmış süt ürünleri teknolojisi, üretim, işleme, gıda bozulması, gıda kaynaklı hastalıklar,gıda kontaminasyon kaynakları, mikrobiyolojik sebepli gıda hastalıkları, mikrobiyel olmayan gıda zehirlenmeleri, tüketicinin korunması, gıda hastalıklarının önlenmesi, gıda kaynaklı hastalıkların ortaya çıkışının araştırılması, gıda ürünlerinin muayenesi, genetik modifiye gıdaların güvenliğinin değerlendirilmesi konularının öğretilmesi.