Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Erol, İ. 1999. Besin Hijyeni. Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin
Hijyeni ve Teknolojisi.
İnal, T. 1992. Besin Hijyeni. Hayvansal Gıdaların Sağlık Kontrol;. Final Ofset –
İstanbul.
Coles, R., McDowel, D., Kirwan, M.J. 2003. Food packaging technology. Londan.
WHO. 1994. World Health Organization. Safety and nutritional adequacy of irradiated
food. Genova.
TAEK. 2007. Gıda Işınlama. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu. Ankara.
Kyzlink, P.V 1990. Principles of Food Preservation. Amsterdam-Oxford-New York-Tokyo,
Dersin Amacı
Gıda muhafazasının kapsam ve prensipleri, bozulabilir gıdaların bileşenleri arasındaki<br />etkileşimler, gıdaların mikrobiyel bozulması ve mikrobiyel bozulmaya karşı korunma,<br />gıdaları muhafaza etme yolları, paketlemesi konularının öğretilmesi.