Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Özgür Çadırcı *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Demirer, A. 1995. Su Hijyeni. Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi, Teksir. Lenore, S., Clesceri, WEF., Arnold, E.G., Andrew, D.E. 1998. Standard Methods for the examination of water and wastewater. Washington DC. Hazard characterization for pathogens in food and water : guidelines. – Geneva : World Health Organization, 2003. Guidelines for drinking-water quality, 2002. addendum ;Microbiological agents in drinking Benjamin, Mark M. 2002. Water chemistry 1st ed. – Boston, MAU. Hazard characterization for pathogens in food and water : guidelines. – Geneva : World Health Organization, 2003 Lenore S., Clesceri, WEF, Chair Arnold E. Greenberg, APHA Andrew D. Eaton, AWWA 1998. Standard methods for the examination of water and wastewater. Edited by. American Public Health Association, 20 th Edition,

Dersin İçeriği

Dünya su varlığı, suyun fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri ve sularda uygulanan muayene metotları hakında bilgi verilir. Ayrıca sularda renk, bulanıklık, pH, koku vb. ölçümleri ile suların mikrobiyolojik, kimyasal radyolojik ölçümlerinin yapılması ve su yönetmeliği hakkında ayrıntılı bilgi verilir.

Dersin Amacı

Suyun kalite nitelikleri, toplanması ve muhafazası, suyun özellikleri, renk, bulanıklık, koku, tad, asitlik, alkalilik, kalsiyum karbonat, sertlik vb., mikrobiyal analizleri, biyolojik analizleri konularının öğretilmesi.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 1.hafta
2 1.hafta