Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
"1)Sarı M, Bolat D, Çerçi İ H, Önol A G, Deniz S, Azman M A, Şahin K, Güler T, Tatlı Seven P, Karslı M A, Şahin N, Nursoy H, Çiftçi M, Bingöl N T (2008). Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları. Medipress Matbaacılık Yayıncılık Ltd..Şti., Malatya.
2)Ergün A, Tuncer ŞD, Çolpan İ, Yalçın S, Yıldız G, Küçükersan MK, Küçükersan S, Şehu A Yemler Yem Hijyeni ve Teknolojisi Pozitif, Ankara. 2004
3)Pesti GM, Miller BR Animal Feed Formulation-Economics and Computer Applications 1993 Chapman and Hall, London."
Dersin İçeriği
"Çiftliklerde ve yem fabrikalarında gerekli olan rasyonların hazırlanmasında ana ilkeler ve teknikler
Yem maddelerinin çeşitli rasyonlarda kullanılabilme miktarları
Farklı yaşlardaki farklı hayvan türleri özellikle kanatlı ve ruminantlar için rasyon hazırlama
Hayvanlarda beslenme şekline bağlı ortaya çıkan metabolik problemlerin rasyon düzenlemesi yoluyla çözümleme yolları"
Dersin Amacı
Çiftliklerde ve yem fabrikalarında gerekli olan rasyonların hazırlanmasında ana ilkeler ve teknikleri ile yem maddelerinin çeşitli rasyonlarda kullanılabilme miktarlarını bilen, farklı yaşlardaki farklı hayvan türleri özellikle kanatlı ve ruminantlar için rasyon hazırlayabilen uzmanlar yetiştirmektir.