Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
"1. P.N.Hobson(Ed.).1988, The Rumen Microbial Ecosystem.Elsevier Applied Science,London and New York.
2. Haresign,W.and D.J.A. Cole (Eds.), 1988,Recent Developments in Ruminant Nutrition 2. Butterworths, London, Boston, Singapore, Sydney, Toronto, Wellington.
3. P.C.Gansworthy and D.J.A. Cole (Eds.), 1996, Recent Developments in Ruminant Nutrition 3. Nottingham University Press,England.
4. D.Giesecke und H.K. Henderickx (Eds.), 1973, Biologie und Biochemie der microbiellen Verdauung. BLV Verlagsgeselshaft,München,Bern,Wien."
Dersin İçeriği
Rumenin anatomi ve fizyolojisi, sindirim kanalında bulunan mikroorganizmalar, rumende besin madde sindirimi, rumende sentez olayları, beslenme hastalıkları.
Dersin Amacı
Ruminantların beslenmesinde oldukça önemli olan rumen(işkembe) ve bağlantılı organların anatomik ve fizyolojik özelliklerini, bunların yemlerle etkileşimini, ve bunların beslenme ve verim üzerindeki sonuçlarını öğretmektir.