Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Laboratuvar Tekniği, İsmat Türkler, 1969. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No:381
Laboratuar Teknikleri ve Temel Gıda Analizleri. Dora, 2015.
Bursa Gıda Analiz Uygulamaları / Kollektif, Sidas Yayınları, 2014
Dersin İçeriği
Analitik kimya temel bilgileri, Kimyasal analizlerde kullanılan malzemeler ve özellikleri, Analitik kimyada temel işlemler, Gravimetrik analiz, Volumetrik analiz, Çözeltiler ve indikatörler, Asit ve Baz çözeltileri, Normal çözeltiler, Molar çözeltiler, Osmol çözeltiler, Doymuş çözeltiler, ppm ve ppb çözeltiler, % çözeltiler, Çözelti hazırlama, Çözelti ayarlama, pH kavramı, % asitlik, Çözünürlük.