Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Umut Aykut *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Tomris ALTUĞ ve ark., Gıda Kalite Kontrolu, Ege Üniversitesi Basımevi Bornova, İZMİR. 2000

Dersin İçeriği

Besin kalite ve karakteristiklerinin objektif ve subjektif yöntemlerle değerlendirilmesi; renk, aroma ve lezzet bileşenlerinin enstrumental ölçüm ilkeleri; besin özelliklerinin ölçülmesinde reolojik teknik ve enstrumental analiz yöntemleri; bu özelliklerin besinin dokusal özellikleri ile ilişkisi

Dersin Amacı

Beslenme bilimlerinde güncel bilgiler ışığında besin kalitesi ve ilgili ileri fiziksel ve kimyasal özelliklerin ve analiz yöntemlerinin irdelenmesi.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Genel giriş - Besin kalitesinin tanımı
2 Kalite faktörleri ve standartları
3 Besin kalite ve karakteristiklerini ölçmede kullanılan yöntemler -I
4 Besin kalite ve karakteristiklerini ölçmede kullanılan yöntemler -II
5 Besinlerin görünüş özellikleri, sınıflandırılması, etkileyen etmenler - I
6 Besinlerde dokunsal özellikler - I
7 Besinlerde dokunsal özellikler - II
8 Duyusal değerlendirmeler
9 Vize
10 Duyusal değerlendirmeler
11 Duyusal değerlendirmeler
12 Kalite değerlendirilmesinde kullanılan skalalar
13 Kalite değerlendirilmesinde kullanılan skalalar
14 İlgili bir uygulamayı interaktif olarak tartışma
15 İlgili bir uygulamayı interaktif olarak tartışma
16 Genel değerlendirme/tartışma
17 -----
18 -----
19 -----
20 -----
21 -----