Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Köklüdağ *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Öğrencilerin klâsik ve modern olmak üzere, özgün Arapça metinleri okuma-anlama becerilerinin geliştirilmesi; metinler bağlamında sözcük, yapı ve anlam ilişkisini doğru ve hızlı biçimde kurmalarının sağlanması ve daha karmaşık ve değişik üsluplarla yazılmış ileri düzeydeki metinleri okuma-anlama ve kelime hazinesini zenginleştirmelerini sağlayacak nitelikte farklı konulardan seçilmiş güncel arapça metinler

Dersin İçeriği

Her dönem başı güncellenmektedir.

Dersin Amacı

Bu dersin amacı temel ve orta seviyede Arapça bilgisine sahip olan öğrencilerin Arapça ile yazılan her türlü , ilmi, edebî, akademik ve güncel metinleri rahatlıkla okuma ve anlayabilmeleri ve bu konuda ortaya çıkacak ihtiyaçların karşılanmasını sağlamaktır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Klasik ve Modern Arap edebiyatı tarihiyle ilgili muhtelif makaleler. Sarf, Nahiv ve Belagat tarihine dair çeşitli kitap ve makaleler.
2 Klasik ve Modern Arap edebiyatı tarihiyle ilgili muhtelif makaleler. Sarf, Nahiv ve Belagat tarihine dair çeşitli kitap ve makaleler.
3 Klasik ve Modern Arap edebiyatı tarihiyle ilgili muhtelif makaleler. Sarf, Nahiv ve Belagat tarihine dair çeşitli kitap ve makaleler.
4 Klasik ve Modern Arap edebiyatı tarihiyle ilgili muhtelif makaleler. Sarf, Nahiv ve Belagat tarihine dair çeşitli kitap ve makaleler.
5 Klasik ve Modern Arap edebiyatı tarihiyle ilgili muhtelif makaleler. Sarf, Nahiv ve Belagat tarihine dair çeşitli kitap ve makaleler.
6 Klasik ve Modern Arap edebiyatı tarihiyle ilgili muhtelif makaleler. Sarf, Nahiv ve Belagat tarihine dair çeşitli kitap ve makaleler.
7 Klasik ve Modern Arap edebiyatı tarihiyle ilgili muhtelif makaleler. Sarf, Nahiv ve Belagat tarihine dair çeşitli kitap ve makaleler.
8 Klasik ve Modern Arap edebiyatı tarihiyle ilgili muhtelif makaleler. Sarf, Nahiv ve Belagat tarihine dair çeşitli kitap ve makaleler.
9 Klasik ve Modern Arap edebiyatı tarihiyle ilgili muhtelif makaleler. Sarf, Nahiv ve Belagat tarihine dair çeşitli kitap ve makaleler.
10 Klasik ve Modern Arap edebiyatı tarihiyle ilgili muhtelif makaleler. Sarf, Nahiv ve Belagat tarihine dair çeşitli kitap ve makaleler.
11 Klasik ve Modern Arap edebiyatı tarihiyle ilgili muhtelif makaleler. Sarf, Nahiv ve Belagat tarihine dair çeşitli kitap ve makaleler.
12 Klasik ve Modern Arap edebiyatı tarihiyle ilgili muhtelif makaleler. Sarf, Nahiv ve Belagat tarihine dair çeşitli kitap ve makaleler.
13 Klasik ve Modern Arap edebiyatı tarihiyle ilgili muhtelif makaleler. Sarf, Nahiv ve Belagat tarihine dair çeşitli kitap ve makaleler.
14 Klasik ve Modern Arap edebiyatı tarihiyle ilgili muhtelif makaleler. Sarf, Nahiv ve Belagat tarihine dair çeşitli kitap ve makaleler.
15 Klasik ve Modern Arap edebiyatı tarihiyle ilgili muhtelif makaleler. Sarf, Nahiv ve Belagat tarihine dair çeşitli kitap ve makaleler.
16 Klasik ve Modern Arap edebiyatı tarihiyle ilgili muhtelif makaleler. Sarf, Nahiv ve Belagat tarihine dair çeşitli kitap ve makaleler.