Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Temel Mikrobiyoloji, Genişletilmiş İkinci Baskı, Arda, M, (2006). 2. Bergey’s Manual of Systematic Bacteriology Editorler, NR Krieg and JG Holt, (1996). 3. Color atlas and textbook of diagnostic microbiology”, 5nci baskı, Koneman EW, Allen SD, Janda WM, Schreckenberger PC and Winn WC (1997). 4. Microbiology, 2nci baskı, Tortora, G.J., Funke, B.R., Case, CL. (1986).
Dersin İçeriği
- Mikroorganizmaların sınıflandırılması - Mikroorganizmaların isimlendirilmesi - Makroskobik ve mikroskobik morfolojileri - Fizyolojik, biyokimyasal ve kültürel özellikleri - Plazmid, epizom ve bakteriyofajlar - İzolasyon ve identifikasyon yöntemleri
Dersin Amacı
Bu dersin sonunda öğrenci; - Mikroorganizmaların sınıflandırılması, isimlendirilmesi, makroskobik ve mikroskobik morfolojileri, fizyolojik, biyokimyasal ve kültürel özellikleri, plazmid, episom ve bakteriyofajlar, izolasyon ve identifikasyon yöntemleri konularında bilgi edinecektir.