1 |
Mikroorganizmaların ürediği ortamlar |
|
|
|
2 |
Temel besi yeri hazırlamaBesi yerleri, sınıflandırılması, temel komponentleri |
|
|
|
3 |
Temel besi yeri hazırlamaZenginleştirme ve selektif besi yerleri, Kullanım amaçları |
|
|
|
4 |
Bakteriyel izolasyon (kültür) teknikleri |
Katı, sıvı ve yarı katı besi yerlerine ekimler |
|
|
5 |
Bakteriyoskopi ve bakteriyoskopi teknikleri |
Katı, sıvı ve yarı katı besi yerlerine ekimler |
|
|
6 |
Bakteriyoskopi teknikleri |
Gram boyama, Giemsa Boyama |
|
|
7 |
İdentifikasyonda kullanılan biyokimyasal testler |
Ziehl Neelsen ve Spor Boyama |
|
|
8 |
İdentifikasyonda kullanılan biyokimyasal testler |
Rutin teşhiste en sık kullanılan biyokimyasal testlerin uygulaması |
|
|
9 |
Patojenik ve/veya toksijenik bakterileri identifiye etmede kullanılan konvansiyonel testler |
Rutin teşhiste en sık kullanılan biyokimyasal testlerin uygulaması |
|
|
10 |
Arasınav |
|
|
|
11 |
Serolojik testler ve mekanizmaları |
Aglutinasyon ve presipitasyon testlerinin uygulanması |
|
|
12 |
Serolojik İdentifikasyon-1 |
Aglutinasyon ve presipitasyon testlerinin uygulanması |
|
|
13 |
Serolojik İdentifikasyon-2 |
ELISAHemaglutinasyon İnhibisyon testi |
|
|
14 |
SerotiplendirmeMoleküler teşhis teknikleri |
Salmonella serotiplendirmesi |
|
|