Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Temel Mikrobiyoloji, Genişletilmiş İkinci Baskı, Arda, M, (2006).
2. Sistematik Bakteriyoloji, NR Krieg and JG Holt, (1996).
3. Diagnostik Mikrobiyoloji, 5. baskı Koneman EW, Allen SD, Janda WM,
Schreckenberger PC and Winn WC (1997).
4. Mikrobiyoloji, 2. baskı, Tortora, G.J., Funke, B.R., Case, CL. (1986).
Dersin İçeriği
- Mikroorganizmaların sınıflandırılması
- Mikroorganizmaların isimlendirilmesi
- Makroskobik ve mikroskobik morfolojileri
- Fizyolojik, biyokimyasal ve kültürel özellikleri
- Plazmid, epizom ve bakteriyofajlar
- İzolasyon ve identifikasyon yöntemleri
Dersin Amacı
Mikroorganizmaların klasifikasyonu, morfolojileri, anatomik yapıları, bakterilerde üreme şekilleri ve üreme üzerine etkili faktörler, bakterilerin üretilmesinde kullanılan besiyerlerinin özellikleri ve hazırlanması, bakteriyel sayım teknikleri, bakterilerin identifikasyonunda kullanılan mikroskobik boyama yöntemleri ve biyokimyasal testler hakkında teorik bilgilerin öğretilmesi