| 1 |
Sığır besiciliğinin tanımı ve ekonomiye yararları |
|
|
|
| 2 |
Sığır besiciliğinde genel ilkeler |
|
|
|
| 3 |
Türkiye’de ve Dünya’da sığır eti üretimi |
|
|
|
| 4 |
Besi yöntemleri |
|
|
|
| 5 |
Besi performansı ve besi performansını etkileyen faktörler |
|
|
|
| 6 |
Besi sığırlarında kesim özellikleri |
|
|
|
| 7 |
Besi sığırlarında karkas özellikleri+VİZE SINAVI |
|
|
|
| 8 |
Sığır karkaslarında değerli et miktarını etkileyen faktörler |
|
|
|
| 9 |
Sığır karkaslarında et kalite özellikleri |
|
|
|
| 10 |
Kasaplık sığır ve karkasların sınıflandırması |
|
|
|
| 11 |
Besi sığırı barınaklarıAvrupa Birliği karkas sınıflandırma sistemi |
|
|
|
| 13 |
Dünya'daki karkas derecelendirme sistemleri |
|
|
|
| 14 |
Besi sığırlarında sağlık kontrolü ve koruyucu yöntemler |
|
|
|
| 15 |
Besi sığırlarında kullanılan yem katkı maddeleri |
|
|
|